"24 часа море" 07.04.2000г.

Програма Достъп до Информация прави дискусия на 14 юли

Бисерка Станчева

Решаване на съвместни проблеми между община Бургас и неправителствени организации" е темата на дискусия, организирана по идея на фондация "Програма Достъп до Информация". Тя ще продължи работата на проведения в края на миналата седмица семинар "Къде и как да упражняваме правото сина информация". В него участваха журналисти и представители на 10 местни неправителствени организации от региона.

Бургас е един от 22-те областни градове, в които фондацията работи от 3,5 г.

Не забравяйте чл. 41 от Конституцията на Р България, позовавайте се на него, винаги когато искате информация, посъветва присъстващите Гергана Жулена, шеф на фондацията. Заедно с нея в Бургас пристигна и юристът на "Програма Достъп до Информация" Александър Кашъмов.

Идеята за дискусията, която се предвижда за 14 юли, възникна по време на семинара, след като представителите на неправителствените организации се оплакаха, че са държани на тъмно по отношение на събитията в област и община.

Информацията се дава със закъснение и предварително се селектира, допълниха и журналистите.

Българска версия • Последно обновяване: 31.10.2001• © 1999 Copyright by Interia & AIP